Холандия може да излъже Швеция на старта на квалификациите


Н. Атанасов

Холандия може да излъже Швеция на старта на квалификациите

Швеция - Холандия
Стадион: "Френдс Арена", Стокхолм
Дата: 06.09.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

В същия ден и час, когато българският национален отбор по футбол играе с Люксембург, в Швеция ще е най-интересният сблъсък от нашата квалификационна група "А", където скандинавците посрещат тима на Холандия. В другия мач от групата Беларус е домакин на Франция.

Шведският национален отбор е поредният, който започва настоящия цикъл с нов треньор. Сега начело на "тре крунур" е 53-годишният Ян Андерсон, който за последно води местния Норкьопинг. Освен това, сега шведите ще трябва да се справят без своята най-голяма звезда и голмайстор в историята на Швеция - Златан Ибрахимович, който сложи край на кариерата си с екипа на скандинавската държава. Другите, които също се отказаха след края на Евро 2016, са опитните Андреас Исаксон, Ерик Йохансон, Ким Калстрьом и Понтус Верблуум. Това автоматично води до подмладяване на генерацията в националния тим, където очакванията винаги са големи. До края на годината на шведите им предстои гостуване в Люксембург, домакинство на България и гостуване на фаворита Франция.

Холандският национален отбор със сигурност ще излезе много мотивиран в настоящия квалификационен цикъл, тъй като "лалетата" не успяха да се класират на Евро 2016 и сега със сигурност няма да искат да допуснат втори пореден голям форум да мине без тяхното участие. Треньорът Дани Блинд разполага с футболисти от световна величина, които играят в едни от най-силните европейски клубове. Преди мача в Стокхолм холандците загубиха изненадващо с 2:1 в приятелска среща от Гърция. След настоящото гостуване в Швеция на Холандия й предстоят две поредни домакинства срещу Беларус и Франция.

За последно двата отбора бяха в една и съща квалификационна група преди европейското през 2012 г., като тогава шведи и холандци си размениха по една домакинска победа - 4:1 в Амстердам и 3:2 в Стокхолм.

Прогноза: Швеция - Холандия 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194