Рууни забранил на Кейн да изпълнява корнерите на Евро 2016


Н. Гавазов

Рууни забранил на Кейн да изпълнява корнерите на Евро 2016

Капитанът на националния отбор на Англия Уейн Рууни заяви, че на своя глава е отнел от Хари Кейн възможността да изпълнява корнери. Решението на Рой Ходжсън да назначи Кейн за щатен изпълнител на удари от флагчето предизвика много дебати на Острова, като някои експерти стигнаха до там да обвинят треньора в некомпетентност.

Още във втория мач на "Трите лъва" Кейн спря да изпълнява корнери. Рууни призна, че като капитан на отбора той внесъл корекции в указанията на Ходжсън.

"Както знаете, Рой реши корнерите да се изпълняват от Хари. В същото време аз виждам в него най-добрия нападател на Висшата лига и голямо момче, за да играе в наказателното поле. Това бе решение на Рой, но на мен ми се струваше, че Хари не желае да изпълнява корнери, за това аз започнах да го правя. Хари е по-добър от мен във въздуха, в добавка вкара много голове през миналия сезон. Мисля, че играчите имат право да вземат решенията на терена. Правиш го, изхождайки от случващото се. Мисля, че Рой нямаше претенции", заяви Рууни.

 

  Сподели
148