Алърдайс: Националният на Англия не се намира на дъното


Н. Гавазов

Алърдайс: Националният на Англия не се намира на дъното

Новият старши-треньор на националния отбор на Англия Сам Алърдайс след официалното си представяне като наставник на "Трите лъва", даде голямо интервю за ВВС, в които сподели впечатленията си от новата работа.

"Преди всичко ме порази зашеметяващата подкрепа отвсякъде, която аз получих през последните няколко дни. Това бяха добри пожелания не само от приятели, но и нацията като цяло. Изпълнен съм с много топли чувства от това, че се възползвах от тази възможност. Много съм горд, че станах треньор на националния отбор на Англия. С нетърпение очаквам изпълнението на задачата по класиране на отбора за Мондиал 2018", заяви Алърдайс.

"Надявам се, че съм подходящ за тази работа. Имам опит, за да се движа напред и да мотивирам отбора с ново предизвикателство. Пет клуба от Висшата лига ми дадоха огромен опит. Главният ми актив е управлението на хората. Първо, искам да помогна на хората да получат удоволствие. Второ, искам да ги направя по-добри", каза още треньорът.

"Тренирал съм играчи от световна класа, талантливи футболисти. Те правят вашия живот по-лесен, защото знаят какво искаш. Работата с най-добрите футболисти на Англия ще е много интересна за мен, тъй като те бързо ще приемат идеите ми. За съжаление, никога не стигал до върха като мениджър на отбор от Висшата лига, но аз съм спасявал тимове от изпадане, никога не съм изпадал. Това не е като да спечелиш Купата на Англия или Лигата, но също е голямо постижение", добави специалистът.

"Дали Англия е на дъното след загубата от Исландия? Не мога да говоря, че Англия е достигнала дъното. Хората виждат в мен човека, който е способен бързо да промени ситуацията в клуба. Но моят стил не е само в това, защото аз мога бързо да променя всичко, да създам възможност за преминаване на успешен път, обединявайки всички. Това ще е главното предизвикателство в кариерата", каза още Алърдайс.

"Умея да се справям с натиска. Закалил съм се в течение на много години. Мисля, че съм достатъчно твърд, за да приема това предизвикателство. Относно капитанската лента, прекалено рано е да правя някакви прогнози. Няма да взема никакви решения до срещата си с играчите и треньорския щаб. Помощник ще ми бъде Сами Лий, за втори път ще работя с него. Опирам се на неговия международен опит", завърши треньорът.

 

  Сподели
83