Гризман: Загуба от Исландия ще е провал


Н. Гавазов

Гризман: Загуба от Исландия ще е провал

Нападателят на националния отбор на Франция Антоан Гризман разказа за своята позиция на терена и сегашната си форма, а също така отбеляза важността на следващия мач на "сините" от Евро 2016.

"Знам, че разделям първото място в класацията за голмайсторите, но това не е моя цел. Трябва да подобря играта си. Засега това се случва, така че ще видим какво ще се случи до края. Не бях в добра форма в първите мачове, но сега се чувствам много по-добре, а тези два гола ми дадоха увереност. Старая се да отдавам всички свои сили. Знам, че в моя чест има песен. тя ми харесва", заяви Гризман.

"Любимата ми позиция? В Атлетико свикнах да играя в нападение, поради това ми бе по-лесно през второто полувреме в мача с Ирландия. Когато треньорът ме извика, аз му казах, че ще играя там, където той ме постави. Но най-добре се чувствам в центъра. Повече се получават нещата, когато аз съм в центъра, а Кингсли Коман в дясно. Тогава ми е по-лесно да намирам свободни пространства и да вкарвам", каза още французинът.

"Неуспешните първи полувремена? Тук трябва да се подобрим. В мача с Ирландия не започнахме добре, но имахме разговор на полувремето за това, че сме достатъчно силни, за да обърнем хода на двубоя и трябва да се раздадем до края за страната, за себе си и за нашите семейства. Мачът с Исландия? Отпадане ще е провал. Играем на наш терен и пред наши фенове. Няма значение кой е съперник. Трябва да се раздадем на максимум и да победим", завърши Гризман.

 

  Сподели
193