Европейският шампион е детрониран - Италия даде заявка за титлата


FUTBOL-TV

Европейският шампион е детрониран - Италия даде заявка за титлата

Италия се наложи над Испания с 2:0 на "Стад дьо Франс" в 1/8-финална среща от Европейското първенство. Играчите на "Скуадрата" изиграха едно много силно първо полувреме, в което логично стигнаха и до гол. В 8-ата минута Грациано Пеле стреля с глава след центриране от фаул на Флоренци, но Де Хеа реагира добре и изби топката.

Три минути по-късно Джакерини стреля с гръб към вратата, Де Хеа изби, а освен това топката срещна гредата. Реферът обаче отсъди фаул в атака на "адзурите". В 25-ата минута Марко Пароло се извисява във въздуха и отправи удар с глава, който обаче не попадна в целта. 4 минути след това Серхио Рамос едва не си отбеляза автогол след едно центриране на Де Шильо, но за късмет на защитника - топката излезе в корнер.

В 33-ата минута логичното се случи и резултатът беше открит. Едер стреля от фаул, Де Хеа не успя да реагира добре и изби топката леко и напред, където Джакерини опита добавка, която не се получи, заради намесата на Пике, но Джорджо Киелини успя да отправи удар в опразнената врата.

В края на първата част Де Хеа се намеси добре след силен далечен шут на Джакерини. След почивката испанците търсеха повече гола. В 50-ата минута Мората стреля с глава, но право в Буфон. Пет минути по-късно бе отговорът на Италия. Едер се откъсна напред и остана очи в очи с Де Хеа, но испанският страж остави интригата.

В 76-ата минута Буфон направи отлично спасяване след удар от въздуха на Иниеста. Малко след това и Пике пробва рефлексите на легендарния вратар и отново Буфон спаси. В края на мача се откри още по-добра ситуация пред Пике, който обаче отново не успя да реализира. Така Италия успя да нанесе своя втори удар в добавеното време, когато Пеле се разписа, оформяйки крайния резултат в срещата.

  Сподели
164