Дешан: Срещу Ирландия винаги е трудно


Н. Гавазов

Дешан: Срещу Ирландия винаги е трудно

Старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан сподели мнение за победата с 2:1 над Ирландия в мач от осминафиналите на Евро 2016.

"Мачът се получи много труден. Ние действахме много сдържано, докато ирландците контролираха играта. Имахме някои добри изпълнения през първото полувреме, но исках да усиля атаката, да използваме скоростта на Коман и да приближа Гризман до Жиру. С третия гол щяхме да решим въпроса с победителя. Но тук на никого не му е лесно. Погледнете Хърватия: всички мислеха, че те ще стигнат до полуфинала или финала. Нашата днешна цел е постигната", заяви Дешан.

"Нужна ни е повече дисциплина, но в същото време не бива да бъде прекалено пресметливи. Играчите са добри, когато има определено безумие, има ритъм. Тогава те са най-опасни. Казват, че "това е само една Ирландия". Но срещу тях винаги трудно се играе, а ние нямаме право да не продължим напред. Радвам се за феновете. От самото начало подкрепата от трибуните бе силна. Утре спокойно ще седнем и ще гледаме останалите мачове", завърши треньорът.

 

  Сподели
91