С автогол и без Григ, Северна Ирландия напуска Евро 2016 за сметка на Уелс


FUTBOL-TV

С автогол и без Григ, Северна Ирландия напуска Евро 2016 за сметка на Уелс

Уелс победи Северна Ирландия с 1:0 в 1/8-финална среща от Евро 2016. Двата тима изиграха  скучен мач и головите положения бяха сравнително малко. В 10-ата минута се откри шанс пред Далас, който пробва удар в близкия ъгъл на Уейн Хенеси, който обаче се справи с тази ситуация.

В 19-ата минута Аарън Рамзи вкара за Уелс, но голът правилно не бе зачетен заради засада. В 22-ата минута Джейми Уорд шутира опасно, но Хенеси показа класа и спаси. След почивката играчите на Уелс опитаха да погледнат по-сериозно към съперниковата врата, като в 53-ата минута Рамзи намери Сам Воукс в наказателното поле с далечно центриране, но нападателят стреля с глава в аут, макар да беше сам срещу вратаря.

В 58-ата минута Бейл стреля опасно от фаул, но стражът на ирландците спаси. Резултатът бе открит 15 минути преди края. Защитникът на Северна Ирландия Гарет Макоули си вкарва автогол, след като засече в мрежата остро центриране на Бейл. В оставащите минути феновете на Северна Ирландия настояваха да видят в игра Уил Григ, но селекционерът на тима не чу тяхното желание.

  Сподели
97