Бардзали: Мората знае, че ще получи удар, ако доближи Киелини


Н. Гавазов

Бардзали: Мората знае, че ще получи удар, ако доближи Киелини

Защитникът на националния отбор на Италия Андреа Бардзали в навечерието на срещата с Испания от осминафиналите на Евро 2016 сподели мисли за нападателя на "Ла Фурия" Алваро Мората. Както е известно, двамата играха заедно в Ювентус през последните два сезона.

"На терена няма приятели. Имам трудности дори, когато се поздравявам с някого преди първия съдийски сигнал. Това е въпрос на концентрация. Мората е един от многото опасни играчи в състава на националния отбор на Испания. Това е много класен тим, ние трябва да сме внимателни с всеки един от тях", заяви Бардзали.

"Известни са ни силните страни на Мората. Но трябва да следим и останалите футболисти. В националния на Испания има много играчи, които са способни да създадат за Мората явни положения за гол. Ние изучаваме съперника, готвим се за него. Разбира се, Мората също добре ни познава. Той е наясно, че ако влезе в зоната на Киелини ще получи удар", добави бранителят.

Бардзали коментира и думите на бившия си съотборник, че защитата на Ювентус е най-добрата отбранителна линия в света.

"Много се шегуваме помежду си. Нека да кажа, че малко се страхувам от Мората и от националния на Испания. Не ми харесва подобно изразяване на възхищение. Мисля, че всички сме концентрирани върху мача", завършва италианецът.

 

  Сподели
100