Халгримсон: Мисля, че националният празник ще бъде преместен за 22 юни


Н. Гавазов

Халгримсон: Мисля, че националният празник ще бъде преместен за 22 юни

Треньорът на националния отбор на Исландия Хеймир Халгримсон сподели впечатленията си от срещата с Австрия от третия кръг на груповата фаза на Евро 2016.

"Имахме национален празник на 17 юни, но мисля, че сега той ще бъде заменен на 22 юни. Готови бяхме да отдадем всичко за победата и го направихме. Честно казано, провървя ни в някои епизоди, но ние показахме воля за победа. Всички бяха много изморени в края, защото играем с един и същи състав. Отдадохме инициативата на австрийците, тъй като мачът за нас бе като пътуване на увеселително влакче", заяви Халгримсон.

"Не се страхувам за мача срещу Англия. Провървя ни, че победихме и сега имаме два дни за подготовка. Знаехме, че ще имаме труден съперник на осминафиналите. Не мисля, че има нужда много да анализираме тяхната игра, тъй като добре ги познаваме. Те имат отлични играчи, които могат да решат изхода на мача. Рой Ходжсън превърна отбора в отличен колектив, който прекрасно движи топката по терена. Можем да загубим от Англия дори и да направим най-добрия си мач в историята, така че трябва просто да излезем на терена и да отдадем всичко, което имаме" каза още треньорът.

 

  Сподели
77