Терим: Можем да повторим пътя от Евро 2008


Н. Гавазов

Терим: Можем да повторим пътя от Евро 2008

Старши-треньорът на националния отбор на Турция Фатих Терим сподели мнение за срещата с Чехия от третия кръг на груповата фаза на Евро 2016.

"Вчера бяхме в загубена позиция, но сега гледаме с оптимизъм на бъдещето. Най-вероятно ще играем с Уелс, ако продължим напред. Нашата основна цел е да излезем от групата. Надявам се, че ще успеем да я постигнем. Допуснах няколко грешки в първите два мача. Сега играхме значително по-добре. Достойно реагирахме на случилото се. Дори имаше шанс да вкараме повече и да си гарантираме попадне в плейофите. Много ни критикуваха, а психологически бе трудно. Благодарение на победата получихме заряд от увереност", заяви Терим.

"Момчетата свършиха отлична работа. Нито за момент не забравихме за това, че чехите успяха да върнат два гола в мача с Хърватия. Не създадохме много положения. Схемата 3-4-3 сработи забележително. Напълно съм удовлетворен от това, как играхме. Ако продължим напред, напълно е възможно да повторим пътя от Евро 2008 (полуфинал). Има още няколко проблема, но сега вече е лесно да им намеря решения. У нас се върна отборния дух. Много ще съм разочарован, ако не се класираме за осминафиналите", каза още треньорът.

 

  Сподели
100