Хърватия обърна Испания в страхотен мач (видео)


FUTBOL-TV

Хърватия обърна Испания в страхотен мач (видео)

Хърватия победи Испания с 2:1 в среща от груповата фаза на Евро 2016. Двубоят като цяло бе доста интересен, изпълнен с интересни ситуации и дори няколко спорни реферски решения.

След само 7 минути игра испанците откриха резултата. Алваро Мората се разписа на празна врата, след като засече центриране на Фабрегас отдясно. Давид Силва също имаше значителен принос за попадението, тъй като именно изведе много добре Фабрегас. Все пак останаха съмнения за засада на халфа на Челси.

Отговорът на "шахматистите" не закъсня и в 14-ата минута Ракитич прехвърли Де Хеа, но топката се удари в напречната греда и бе изчистена от голлинията. До края на първата част по всичко изглеждаше, че резултатът ще се запази, но в 45-ата минута резултатът бе изравнен. Калинич бе точен, след като Перишич проби добре по левия фланг, а Рамос изпусна нападателя на Фиорентина, който засече от въздуха - 1:1.

След почивката имаше две много спорни положения. В 64-ата минута Пяца нахлу в наказателното поле и падна, претендирайки за дузпа, но такава не бе отсъдена. Малко след това Рамос бе близо до втори гол за Испания, след като засече с глава центриране от корнер, но топката профуча встрани от вратата. Три минути след това реферът даде дузпа за Испания при подобно положение от това пред испанската врата малко по-рано. Върсалко закачи Силва в наказателното поле, като решението бе оспорвано дълго време от "шахматистите". Върсалко и Сърна получиха жълти картони, а Рамос изпусна от бялата точка, но пък при това положение Субашич излезе доста напред, за да спаси, а реферът не посмя да повтори дузпата и така резултатът остана непроменен.

В 87-ата минута се стигна до страхотна контраатака за хърватите, при която Перишич направи обрата пълен - 2:1. Играчът на Интер получи по левия фланг и стреля, а топката рикошира в крака на Пике и вратарят на Испания не реагира добре - 2:1. До края до нов гол не се стигна и така Хърватия ще заеме първото място в групата за сметка на Испания.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
128