Чехия - Турция: Съседите ще претърпят още една загуба


Н. Гавазов

Чехия - Турция: Съседите ще претърпят още една загуба

Чехия - Турция
Стадион: "Стад Болер - Делели", Ланс
Дата: 21.06.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

Идилията и спокойствието на бившето миньорско градче Ланс ще бъдат нарушени в сряда вечер, защото тук ще си дадат среща националните отбори на Чехия и Турция. Едната причина са шумните турски фенове, но в чисто спортен план това е, че мачът се очертава като един от най-горещите от третия кръг на груповата фаза на Евро 2016.

Чехите оставиха отворена вратата на надеждата след резултата в мача с Хърватия, който почти бяха загубили. Головете на Шкода в 75-а минута и на Нецид минута преди последния съдийски сигнал донесоха равенството 2:2 за хората на Павел Върба и сега ситуацията в групата става много интересна. Чехите трябва да победят Турция с марж от два гола и да се надяват хърватите да загубят мача си с Испания, ако искат да станат втори. В противен случай Чехия ще се надява да продължи наред като един от четирите най-добри отбори, класирали се на трето място в групата си. Равенство или загуба ще означават пътуване към дома.

Турците почти са готови да ползват услугите на националния си превозвач, но това ще стане само в случай, че не спечелят двубоя. Хората на Фатих Терим нямат гол във Франция и допуснаха четири попадения, при това се разминаха с истинска катастрофа срещу Испания. До момента южните ни съседи се очертават като един от най-слабите тимове на Евро 2016, но въпреки това отборът може да се класира за плейофите, ако успее да победи своя съперник във вторник вечер.

Лошата новина за Чехия е, че Томаш Росицки се контузи и повече няма да играе на турнира. Това означава, че най-вероятно Колар ще замени опитния футболист и лидер на тима. Остава под въпрос участието на Дочкал.


В турския лагер няма контузени или наказани, но се очаква Фатих Терим да направи някои промени в състава. Първата е свързвана с Арда Туран. Според слуховете, играчът на Барселона е влошил отношенията си с треньора и възнамерява да сложи край на международната си кариера. Вероятно Юнус Мали ще замести капитана. Предполага се също така, че Чалханоглу ще остане на пейката, след като се представя под нивото си до момента.

Чехи и турци се познава много добре. Двата тима бяха в една квалификационна група, в която се победиха по един път като гости. Друг е въпросът, че успехът на балканския тим дойде, когато всичко вече бе ясно и Чехия си бе осигурила първото място.

Очакванията към утрешния мач са, че по-активната страна ще бъде тази на чехите, които отправиха 3 удара в срещата с Испания и 7 в двубоя с Хърватия. Вероятно това число ще надхвърли 10, особено като се има в предвид слабостите в турската защита. Гонени от амбицията за класиране хората на Върба ще се опитат да овладеят центъра и да снабдяват с топки Шкода. От друга срана не е ясно как ще се отрази отсъствието на Росицки, а също така и амбициите на турците за достоен завършек на турнира, още повече, че шансовете за класиране за плейофите остават.

Все пак нашият съвет е да се доверим на Чехия, която показа дух в мача с Хърватия и даде достоен отпор на шампиона Испания, докато Турция не направи и половината на това, което стори колективът на Павел Върба.

Прогноза: Чехия - Турция 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Чехия:

27 май Чехия - Малта 6:0 (Приятелска среща)
01 юни Русия - Чехия 1:2 (Приятелска среща)
05 юни Чехия - Южна Корея 1:2 (Приятелска среща)
13 юни Испания - Чехия 1:0 (Евро 2016, Група D)
17 юни Чехия - Хърватия 2:2 (Евро 2016, Група D)

Турция:

29 май Испания - Босна и Херцеговина 3:1 (Приятелска среща)
01 юни Испания - Южна Корея 6:1 (Приятелска среща)
07 юни Испания - Грузия 0:1 (Приятелска среща)
13 юни Испания - Чехия 1:0 (Евро 2016, Група D)
17 юни Испания - Турция 3:0 (Евро 2016, Група D)


Досегашни срещи:

Чехия - Турция

9 срещи
5 победи за Чехия
1 равенство
3 победи за Турция
Голова Разлика: 20:11 за Чехия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
115