Уелс изхвърли Русия и се класира напред на Евро 2016 (видео)


FUTBOL-TV

Уелс изхвърли Русия и се класира напред на Евро 2016 (видео)

Уелс записа класическа победа с 3:0 над Русия в последната среща от груповата фаза на Евро 2016. По този начин Гарет Бейл и компания продължават напред в турнира, докато тима на "Сборная" ще стягат куфарите и се прибират в Москва.

Срещата започна отлично за момчетата на Крис Коулман, които след само 11 минути игра поведоха в резултата. Аарън Рамзи беше изведен едно на едно с Акинфеев от Джо Алън и технично прехвърли вратаря - 1:0. Десетина минути след това резултатът бе удвоен. Найл Тейлър, също като при първия гол, се оказа сам срещу Акинфеев. Вратарят спаси първия удар, но при добавката нямаше какво да направи - 2:0.

След нови десет минути Сам Воукс пропуска да вкара за 3:0 в ситуация сам срещу вратаря, но този път руснаците имаха късмет. Малко след това Рамзи пробва много силен удар от над 30 метра, но единственият играч на Русия, който няма от какво да се срамува днес - Акинфеев бе на мястото си и спаси.

Играчите на "Сборная" пробваха едни и същи атаки - високо изсипани топки, които обаче ставаха лесна плячка за отбраната на Уелс. При единствената си добра ситуация Дзюба бе изведен отлично от Акинфеев, но сам срещу вратаря на Уелс не успя да намали.

След почивката руснаците продължиха да играят по същия начин, а техните съперници разчитаха предимно на контраатаки. Така се стигна до 67-ата минута, когато Гарет Бейл попадна в ситуация сам срещу Акинфеев, след пас на Рамзи и звездата на Реал сложи край на интригата. До края мачът се доиграваше, като руснаците може да са доволни, че не се стигна до нов гол във вратата им.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
173