Хърватия - Испания: Без победител


Н. Гавазов

Хърватия - Испания: Без победител

Хърватия - Испания
Стадион: "Стад Матмю Атлантик", Бордо
Дата: 21.06.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)

Хърватия и Испания ще си дадат битка в мач от третия кръг на груповата фаза на Евро 2016. Хубавото на сблъсъка е, че за разлика от други срещи на този етап тук няма място за тънки сметки, което означава, че ще видим мотивирани съперници, борещи се да вземат нещо в мача.

Испания се намира на върха в класирането на група D с 6 точки и голова разлика 4:0. Имаше някои въпросителни към играта на испанците в нападение в мача с Чехия, но забележките отпаднаха в срещата с Турция. Дубълът на Мората и попадението на Нолито осигуриха класически успех на шампионите, които пожалиха съперника си в последния половин час и не му причиниха катастрофа. Така испанците се класираха за плейофите, но за първото място в групата трябва да се вземе още една точка, което ще позволи на Испания да получи за съперник третия от В, E или F.

Хърватия пропиля преднината си от два гола срещу Чехия и пропусна шанса да си осигури място в осминафиналите на Евро 2016. Хората на Анте Чачич блестящо проведоха 80 минути на двубоя и по нищо не изглеждаше, че ще загубят трите точки, но след осемминутното прекъсване заради безредици, причинени от хърватските фенове, нещата се обърнаха. Така Хърватия събра четири точки и ще се нуждае поне от един пункт, за да си осигури безопасно класиране за плейофите. Победата пък ще прати "шахматистите" на върха в класирането и съответно ще им осигури по-лек съперник в директните елиминации.

Предполага се, че Чачич няма да променя схемата на игра, така че ще видим 4-2-3-1 с Манджукич на върха на атаката и Перишич и Ракитич по крилата.

Висенте Дел Боске също не се очаква да прави особени промени в състава. Схемата 4-3-3 ще остане същата, като Давид Силва и Нолито могат да започнат от пейката и да бъде изпробван вариант с Мората, Адуриз и Педро в атака.

Последната среща между тези два отбора бе на Евро 2012 и тогава испанците победиха с гол на Навас в 88-та минута. Сега обаче "Ла Фурия" не изглежда толкова смъртоносно, докато хърватите имат играчи от световна класа във всяка една линия и изглеждат много добре тактически подготвени.

Това изравняване на силите предполага, че ще видим равностоен мач, без ясно изразено предимство от страна на един или друг отбор. Очаква ни много битка във всяка точка на терена, като най-силна тя ще е в средата на терена. Разбира се, фаворит са испанците, но нямате ли усещането, че на определен етап от мача, при евентуален резултат 0:0, съперниците могат да се откажат да предприемат излишни рискове и да се задоволят с равенство, което би удовлетворило и двете страни?

Прогноза: Хърватия - Испания 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Хърватия:

26 март Унгария - Хърватия 1:1 (Приятелска среща)
27 май Хърватия - Молдова 1:0 (Приятелска среща)
04 юни Хърватия - Сан Марино 10:0 (Приятелска среща)
12 юни Турция - Хърватия 0:1 (Евро 2016, Група D)
17 юни Чехия - Хърватия 2:2 (Евро 2016, Група D)

Испания:

29 май Испания - Босна и Херцеговина 3:1 (Приятелска среща)
01 юни Испания - Южна Корея 6:1 (Приятелска среща)
07 юни Испания - Грузия 0:1 (Приятелска среща)
13 юни Испания - Чехия 1:0 (Евро 2016, Група D)
17 юни Испания - Турция 3:0 (Евро 2016, Група D)


Досегашни срещи:

Хърватия - Испания

5 срещи
1 победа за Хърватия
1 равенство
3 победи за Испания
Голова Разлика: 6:4 за Испания

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
118