Агент: Трагедията на Португалия е, че се съобразява с Роналдо


Н. Гавазов

Агент: Трагедията на Португалия е, че се съобразява с Роналдо

Футболният агент Паулу Барбоса сподели мнение за слабата игра на нападателя на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо на Евро 2016.

- Какво се случва с него на това Европейско?

- Нищо особено. За съжаление, той никога не е играл в националния на нивото, на което се представя в Реал Мадрид. А вие сте свикнали да го оценявате според играта му в Реал. В Португалия се отнасят с голяма симпатия към него, но това не оправдава Кристиано. Погледнете предишните Световни и Европейски - той винаги е бил далече от своята най-добра форма. Човек се изморява в края на сезона, мачовете са много. Просто не стигат сили и той изглежда слабо в националния.

- Може би вече не е той? Остарява?

- Кристиано, когото го познаваме отпреди 4-5 години, вече не е този, който виждаме сега. Но главният аргумент е умората.

- След като той не вкарва дузпа, кой от отбора може да опита да даде топката на друг, който да я бие?

- Вие виждате, че цяла Португалия говори за това. Но този, който трябва да направи това, мълчи. Това е треньорът! Това се отнася и за преките свободни удари. Той на никого няма да даде да бие. Сам изпълнява всички положения, дори когато точката не е в неговата зона. Всички разбират, че има ляв защитник, който може да стреля, но всичко отива при Кристиано. Това е някакъв омагьосан кръг. Кристиано не вкарва дузпи и преки свободни удари, но все пак ги изпълнява, защото всички се опасяват, че той ще си помисли, че са престанали да му вярват. Това вече е въпрос на дисциплина. Сам трябва да се оттегли щом не се получава.

- Искате да кажете, че никой от играчите не може да се обади?

- В това е бедата на националния, в него няма силни личности. Бих казал, че това е трагедия. Отборът напълно се подчинява на Роналдо. Всички играят за него. На Евро 2004 бяха Фиго, Руи Коща, Фернандо Коуто, те имаха повече тежест, отколкото Кристиано.

- Сегашният национален отбор е мек?

- Момчетата са много добри, но докато отборът не се освободи от призрака Роналдо, така и ще си остане - кастриран. Това е голяма, бих казал, глупава зависимост от Роналдо.

 

  Сподели
117