Вилмотс: Направих избор в полза на по-технични играчи


Н. Гавазов

Вилмотс: Направих избор в полза на по-технични играчи

Старши-треньорът на националния отбор на Белгия Марк Вилмотс отговори на въпроси на журналисти след срещата с Ирландия от третия кръг на груповата фаза на Европейското първенство по футбол.

"Анализирахме първата среща на ирландците в турнира и сега избрахме друга стратегия. Знаехме, че разполагат ромб в средата на терена, а това би ни позволило да пуснем крайните защитници напред. Изхождайки от това, решихме да играем в кратък пас и да държим топката на земята. Това ни донесе победата", заяви Вилмотс.

"Проведохме много лични беседи с играчите и знаех, че всичко е наред с настроението на играчите, включително и с тези, които са на пейката. Изборът на Дембеле бе лесен. Той добре контролира топката. Много е жалко, че получи травма. Не знам колко е сериозно това", каза още треньорът.

"Единството е много важно за нас. Ние печелим и губим заедно. Искахме да дадем увереност на Ромелу Лукаку. Той вкара четири гола в четири мача, но след пропуска срещу Италия всички започнаха да го критикуват. Исках да му обясня някои неща, а също така да му дам да разбере, че му се доверявам. Сега той направи това, което аз очаквах", сподели Вилмотс.

 

  Сподели
89