Класика за Испания срещу Турция (видео)


FUTBOL-TV

Класика за Испания срещу Турция (видео)

Испания се наложи с класическото 3:0 над Турция и така записа втора поредна победа на Евро 2016. Играчите на Висенте дел Боске не оставиха съмнение за класата си и стигнаха лесно до успеха. В 6-ата минута Алваро Мората стреля от далечно разстояние, но Волкан Бабаджан изби в корнер. В 11-ата минута испанците бяха много близо до гола. Жорди Алба напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Хакан Балта в опит да изчисти за малко да си отбележи автогол, но топката се отби от гредата.

Пред Чалханоолу пък се откриха няколко добри положения, при едно, от които той стреля от фаул, но прати топката над вратата. Последва страхотен удар на Нолито, но и този път кълбото не влезе в мрежата. Това все пак стана факт в 34-ата минута, при едно центриране на Нолито, след което Алваро Мората откри резултата след добър изстрел с глава.

"Ла Фурия Роха" нанесе своя втори решаващ удар в мача три минути по-късно. Нолито се разписа, възползвайки се от страхотна грешка в отбраната на Турция. Второто полувреме започна кошмарно за южните ни съседи, които инкасираха нов гол в 48-ата минута. Прекрасна многоходова атака на Испания завършва с ново попадение дело на Алваро Мората. Последният бе много близо до хеттрик, но три минути по-късно не успя да вкара след хубав удар с глава.

До края на мача направи впечатление, че Арда Туран си навлече гнева на турските фенове, които започнаха да го освиркат при всяко едно негово докосване на топката. Иначе хубаво положение се откри пред Бруно Сориано, който в 69-ата минута отправи много силен удар, който обаче бе спасен от Бабаджан. В края на мача Шахан можеше да вкара почетно попадение, но Аспиликуета блокира удара му. Така в крайна сметка испанците постигнаха класическата победа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
147