Чехия и Хърватия няма да се победят


Н. Гавазов

Чехия и Хърватия няма да се победят

Чехия - Хърватия
Стадион: "Жофруа Гишар", Сент Етиен
Дата: 17.06.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

Чехия и Хърватия се срещат в мач от втория кръг на група D от Евро 2016 и според мнозина специалисти срещата ще е с ранг на финал за второто място в квартета, което предполага, че би трябвало да видим истинска битка.

Чехите претърпяха поражение с 1:0 на старта на кампанията си срещу Испания. Хората на Павел Върба бяха равностойни на своя съперник в малка част от времето, проведоха някои добри контраатаки, които можеха да завършат с голове при по-добра концентрация, но като цяло се бранеха, като особено силно това важеше след почивката. Късният гол на Жерар Пике дойде след груба колективна грешка на чешката отбрана - топката не бе изчистена както трябва, Иниеста успя да центрира, а Пике остана непокрит пред Петр Чех.

Хърватия постигна очаквана победа срещу Турция в своя първи мач на Евро 2016. Хората на Анте Чачич надиграха своя корав и емоционален съперник по всички компоненти на играта, но грешаха в завършващата част на играта. Дори голът на Модрич не дойде след разиграване, а след лошо изчистена топка от страна на турците, които, впрочем, имаха 2-3 шанса да поразят вратата на Субашич.

Последните съобщения за Борек Дочкал са, че полузащитникът все още не е готов да играе пълни 90 минути, така че вероятно Селасие ще започне, а играчът на Спарта може би ще се появи след почивката. Марек Сухи се завръща от наказание, но вероятно Върба няма да промени защитната формация и ще остави бранителя на Базел на пейката.

Дарио Сърна имаше лични проблеми, но се завърна от родината си и ще започне в титулярния състав. Хърватите не страдат от контузени и наказани, така че ще видим състава от мача с Турция, с Манджукич начело на атаката и Модрич в опорната зона.

Изключително труден за прогнозиране мач. Хърватия показа срещу Турция, че е класен отбор, който отлично контролира играта, но пък и чехите не стояха зле срещу Испания, бранейки се организирано срещу световните шампиони. Може би представителите на Балканите изглеждат леки фаворити, заради ентусиазма си от победата в първия мач, но от друга страна хората на Върба са наясно, че втора загуба ще означава сбогуване с Евро 2016, което предполага, че чехите няма да жалят сили и дори могат да надскочат представянето си от срещата с Испания.

Всичко това предполага люта битка в средата на терена и малко шансове за нападателите, което означава, че изходът на сблъсъка вероятно ще бъде решен от индивидуалното майсторство на някой от играчите и от една-единствена ситуация в мача. Напълно е възможно Хърватия да постигне минимална победа, защото във всяка една линия разполага с поне един силен в индивидуално отношение футболист, но не по-малко възможно е и равенството, което ще удовлетвори и двата тима, и няма да отнеме надеждите на чехите да играят в плейофите.

Прогноза: Чехия - Хърватия 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Чехия:

29 март Швеция - Чехия 1:1 (Приятелска среща)
27 май Чехия - Малта 6:0 (Приятелска среща)
01 юни Русия - Чехия 1:2 (Приятелска среща)
05 юни Чехия - Южна Корея 1:2 (Приятелска среща)
13 юни Испания - Чехия 1:0 (Евро 2016, Група D)

Хърватия:

23 март Хърватия - Израел 2:0 (Приятелска среща)
26 март Унгария - Хърватия 1:1 (Приятелска среща)
27 май Хърватия - Молдова 1:0 (Приятелска среща)
04 юни Хърватия - Сан Марино 10:0 (Приятелска среща)
12 юни Турция - Хърватия 0:1 (Евро 2016, Група D)


Досегашни срещи:

Чехия - Хърватия

2 срещи
0 победи за Чехия
1 равенство
1 победа за Хърватия
Голова Разлика: 5:3 за Хърватия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
111