Конте: Белгия остава фаворит на Евро 2016


Н. Гавазов

Конте: Белгия остава фаворит на Евро 2016

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Антонио Конте сподели мнение за срещата с Белгия от първия кръг на груповата фаза на Европейското първенство по футбол.

"В този мач отборът показа много различен футбол. В този спорт никога нищо не е предрешено. Освен сметките на книга, има сметки и на терена. Трябва по-малко да се говори и да сме готови. Нашият отбор е съставен от добри футболисти, вътре в колектива има химия, на момчетата им харесва да играят заедно. Ние сме едно цяло. Никой не остана безучастен. Наистина, сега ще се порадваме, но след това всички мисли ще са за Швеция. Целта е да се класираме за плейофите и да стигнем възможно най-дълго. Мисля, че феновете ценят този отбор, особено, след като виждат, че играчите са готови да умрат на терена", заяви Конте.

"Фаворити? Не бива да правим изводи по една среща. Имаме много примери за това. Футболистите знаят защо са тук. Мачът с Белгия няма да утоли жаждата за победа в моите играчи. Мисля, че заедно ще преодолеем всички трудности. Разполагам с умни играчи. Проведохме важен мач. Особено по отношение на таблицата. Успехът може да ни помогне да излезем от групата. Остава работата", каза още специалистът.

"Белгия показа своята сила. Очевидно е, че те продължават да прогресират. Без съмнение, те са сред кандидатите за спечелване на Европейското. Не винаги се сбъдват прогнозите. Радвам се за своите момчета, победата ще ни даде увереност преди следващите срещи. Но важно е да се разбере, че това поражение по никакъв начин не принизява качеството на белгийския отбор. Не знам, дали това е най-добрия мач под мое ръководство. Но е една от най-важните победи", завърши Конте.

 

  Сподели
77