Лагербек: Роналдо е добър футболист, но и голям актьор


Н. Гавазов

Лагербек: Роналдо е добър футболист, но и голям актьор

Старши-треньорът на националния отбор на Исландия Ларс Лагербек сподели мнение относно симулациите във футбола и стана поредният специалист, който призова за въвеждане на видеоповторенията в най-популярния спорт на планетата.

"Виждали сме, как няколко португалски футболисти постоянно симулират. Националният отбор на Португалия разполага с един от най-добрите футболисти в света - Роналдо. Но освен това, той е и отличен актьор. Във финала на Шампионска лига с Атлетико видяхме поредното изпълнение от момче, което отдавна можеше да бъде в Холивуд. Не обичам това. Бих искал да се гледа видео след мачовете и да се наказват такива неща", заяви Лагербек.

"Имам в предвид Пепе. Всички гледахте тези кадри. Убеден съм, че ги видяхте. Според мен, това е актьорство, висша класа! Не знам как гледат на това в Холивуд. Може би Пепе иска да смени работата си? Не съм професионалист в тази област. Няколко пъти съм виждал такива прийоми във футбола. Не само в Португалия, а по целия свят, дори и в Исландия. Трябва да се променят правилата и да се даде възможност чрез видеоповторения да се наказват тези симулации. Това трябва да бъде изкоренено от футбола", завърши специалистът.

 

  Сподели
120