Скандален гол изхвърли Бразилия от Копа Америка, Еквадор громи Хаити (видео)


FUTBOL-TV

Скандален гол изхвърли Бразилия от Копа Америка, Еквадор громи Хаити (видео)

Националният отбор на Бразилия отпадна от Копа Америка. Тази нощ "златистите" загубиха с 0:1 от Перу в последния си мач от група "В" на турнира, в който записаха само една победа и едно равенство.

Единственият гол в мача бе дело на Раул Рудиас в 75-ата минута, но това попадение не биваше да бъде зачетено, защото бе отбелязано с ръка. Анди Поло напредна до аутлинията и центрира във вратарското поле, а там Рудиас с ръка прати кълбото във вратата. Последваха разправии между играчите на двата отбора и съдията, който в крайна сметка взе решение да зачете гола.

Иначе бразилците могат да се сърдят и на себе си, тъй като до преди този спорен момент пропиляха няколко добри положения и по този начин не си направиха мача лесен.

В крайна сметка Перу спечели мача и се изкачи на 1-ото място в крайното класиране в групата със 7 точки, като така ще играе на 1/4-финал в турнира. Бразилия пък остава на 3-ото място с 4 точки и приключва участието си в надпреварата.

Малко по-рано Хаити претърпя нова разгромна загуба, като този път отстъпи с 0:4 на Еквадор, чийто тим се класира на 1/4-финал на Копа Америка. Още в 11-ата минута стигна до откриване на резултата. Енер Валенсия бе изведен добре срещу вратаря и с прецизен удар прати топката в мрежата. Енер Валенсия асистира към непокрития Джейми Айови, който отбеляза в празната врата за 2:0.

В 26-ата минута отборът на Хаити стигна до добро положение, но след центриране от фаул Мешак удари греда. След по-малко от час игра Кристиан Нобоа с удар от воле бе точен и направи резултата класически, а крайното 4:0 оформи Антонио Валенсия в 78-ата минута.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
135