САЩ - Коста Рика: Мъките за фаворита ще продължат


Н. Гавазов

САЩ - Коста Рика: Мъките за фаворита ще продължат

САЩ - Коста Рика
Стадион: "Солдър Фийлд", Чикаго
Дата: 08.06.2016г.
Час: 03:00
Съдия: Роди Замбрано (Еквадор)

САЩ и Коста Рика ще се изправят един срещу друг във възлов мач от втория кръг на груповата фаза на Копа Америка, в опит да запазят шансовете си за класиране за плейофите на турнира.

Домакините стартираха кампанията си по възможно най-неприятния за тях начин - със загуба 2:0 срещу Колумбия, при която хората на Юрген Клинсман показаха пълна липса на идеи в нападение, липса на взаимодействие между полузащитата и атаката и уязвима защита, чиито грешки можеха да доведат и до разгром на "янките". Така САЩ от един от фаворитите в групата се превърнаха в отбор, чието участие в плейофите е поставено под въпрос. Единственото положително в представянето на домакините бе тяхната активност и желанието да променят хода на двубоя.

Много желание имаше и в действията на Коста Рика в мача срещу Парагвай. Нулевото равенство ясно показва какво се случи на стадиона в Орлндо - равностоен мач, но без много шансове за отбелязване на гол. Съперниците хвърлиха много енергия за да грабнат трите точки, но защитите парираха всяко едно действие на нападателите, а към края на срещата двата отбора вече започнаха да мислят и как да си гарантират поне точката.

Едва ли ще видим някакви големи промени в състава на домакините. Очаква се Юрген Клинсман да заложи на същите играчи, както в мача с Колумбия, въпреки ужасяващото представяне на Джоунс, Йеделин, Брадли, Ууд и няколко други. Не е изключено немецът да използва схема 4-4-2, но според американски анализатори, това е малко вероятно да се случи.

Коста Рика подобно на съперника си ще започне с почти същия състав както в първия двубой. Уотсън е наказан заради червения си картон с Парагвай и се очаква Майкъл Уманя да бъде в защита. Схемата ще е 5-3-2.

Очертава се много любопитен сблъсък, в който трудно може да назовем фаворита. Домакините бяха такива на хартия, но видяхме безобразната им игра срещу колумбийците. Има силни съмнения, че сега ще е по-различно, а липсата на идеи в нападение прави още по-невъзможна задачата за отбелязване на гол срещу петима защитници. Освен това Коста Рика спечели последните два мача срещу американците, в допълнение, Уреня и Кембъл имат достатъчно качество, за да накажат всяка една грешка на "янките" в защита.

Предполага се, че ще видим отворен футбол, с голяма активност от страна на домакините и внимателни, контраатакуващи действия на костариканците. Въпреки това, едва ли ще станем свидетели на много голове, най-вече заради добрата игра на гостите в защита. Ако САЩ покаже играта, която демонстрира срещу Колумбия, ще е истинско чудо да бъде поразена вратата на Пембъртън. В крайна сметка много по-вероятно изглежда нулевото равенство, отколкото победа за "янките", което ще постави под въпрос излизането на фаворита от групата.

Прогноза: САЩ - Коста Рика 0:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

САЩ:

30 март САЩ - Гватемала 4:0 (Квалификация за СП 2018)
22 май Пуерто Рико - САЩ 1:3 (Приятелска среща)
26 май САЩ - Еквадор 1:0 (Приятелска среща)
29 май САЩ - Боливия 4:0 (Приятелска среща)
04 юни САЩ - Колумбия 0:2 (Копа Америка)

Коста Рика:

03 февруари Венецуела - Коста Рика 1:0 (Приятелска среща)
26 март Ямайка - Коста Рика 1:1 (Квалификация за СП 2018)
30 март Коста Рика - Ямайка 3:0 (Квалификация за СП 2018)
28 май Коста Рика - Венецуела 2:1 (Приятелска среща)
05 юни Коста Рика - Парагвай 0:0 (Копа Америка)


Досегашни срещи:

САЩ - Коста Рика

34 срещи
13 победи за САЩ
6 равенства
15 победи за Коста Рика
Голова Разлика: 43:37 за Коста Рика

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160