Хаити - Перу: Потърсете изненадата


Н. Гавазов

Хаити - Перу: Потърсете изненадата

Хаити - Перу
Стадион: "СентъриЛинк Фийлд", Сиатъл
Дата: 05.06.2016г.
Час: 02:30
Съдия: Джон Пити (Панама)

Хаити и Перу ще открият надпреварата в група В на Копа Америка Сентенарио. Тук са още Бразилия и Еквадор, така че най-вероятно загубилият този мач ще се прости с шансовете си за излизане от квартета - поне на книга това са двата аутсайдера тук.

"Гренадирите" са дебютанти в турнира и отборът, а и цялата нация са с амбиции за добро представяне. На практика, за успех ще се смята постигането на една победа. Островитяните влизат в двубоя след загуба с 3:1 от Колумбия преди четири дни, когато хората на Патрис Невю бяха равностойни едно полувреме.

Перу е най-непредсказуемият отбор не само в квартета, а и в турнира, защото тимът е съставен само от млади играчи, които нямат опит в международни състезания. Рикардо Гарека остави извън групата футболисти като Клаудио Писаро, Джеферсън Фарфан и Хуан Мануел Варгас, обявявайки за ново начало на националния отбор. Само вижте за какво става дума - 13 от играчите имат по-малко от 10 двубоя за националния отбор, седем са с един или без мачове.

Въпреки промените, перуанците спечелиха последните си две приятелски срещи, така че се намират в добро морално състояние преди днешния мач. Освен това 17 от 23-та футболисти играят в чуждестранни отбори, а това предполага качество на състава. Хаити от своя страна е на гребена на ентусиазма и няма какво да губи, дори островитяните ще имат симпатиите на неутралната публика. На хартия перуанците са фаворити, но нашият съвет е да потърсим изненадата. Това е първи мач на тези два тима, освен това се предполага, че островитяните няма да са толкова нервни и ще играят по-освободено. Изненади винаги е имало на големи турнири, какво пречи това да е един от сюрпризите на Копа Америка 2016?


Прогноза: Хаити - Перу 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Хаити:

18 ноември Хаити - Ямайка 0:1 (Квалификация за СП 2018)
09 януари Тринидад и Тобаго - Хаити 0:1 (Квалификация за Копа Америка)
26 март Хаити - Панама 0:0 (Квалификация за СП 2018)
30 март Панама - Хаити 1:0 (Квалификация за СП 2018)
30 май Колумбия - Хаити 3:1 (Приятелска среща)

Перу:

18 ноември Бразилия - Перу 3:0 (Квалификация за СП 2018)
25 март Перу - Венецуела 2:2 (Квалификация за СП 2018)
30 март Уругвай - Перу 1:0 (Квалификация за СП 2018)
24 май Перу - Тринидад и Тобаго 4:0 (Приятелска среща)
29 май Перу - Ел Салвадор 3:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Хаити - Перу

4 срещи
0 победи за Хаити
2 равенства
2 победи за Перу
Голова Разлика: 10:5 за Перу

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
109