България изненада Португалия (видео)


FUTBOL-TV

България изненада Португалия (видео)

България записа изненадваща победа с 1:0 като гост на Португалия в приятелска среща в Лейрия. Двубоят на "Ещадио Д-р Магаляеш Песоа" започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при атентатите в Брюксел преди няколко дни.

Домакините започнаха по-добре и още в първите минути пропиляха няколко отлични положения, при едно, от които Роналдо не успя да вкара на опразнената българска врата. Преди това Нани не успя да се разпише, останал сам срещу Владо Стоянов. В 18-ата минута дойде и първият точен удар за гостите, като Ивелин Попов стреля точно от пряк свободен удар, но Лопеш спаси.

В следващата атака България откри резултата. Марселиньо получи топката в наказателното поле, финтира и прати топката в мрежата, като в случая трябва да се отбележи и комичните изяви на Пепе и Виейриня, които позволиха на играча на Лудогорец да прави каквото си иска - 1:0.

В 26-ата минута Роналдо реши да обстрелва вратата от около 28-29 метра по диагонала, но правещия страхотен мач Владо Стоянов спаси. В 36-ата минута Нани направи нов пропуск. След почивката първата ситуация бе за българите, но удар на Мишо Александров мина над гредата. Последваха няколко добри положения за домакините, но Роналдо нямаше ден.

В 65-ата минута се стигна и до дузпа за домакините за игра с ръка на Бодуров в наказателното поле. Българският вратар обаче затвърди добрата си игра в този двубой и спаси удара на Роналдо, а при добавката CR7 прати топката в аут. До края на мача с по още един пропуск се отчетоха Роналдо и Нани и така България се поздрави с победата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
206