Ходжсън: Ще водя Англия докато ме искат


И. Ангелов

Ходжсън: Ще водя Англия докато ме искат

Рой Ходжсън обсъди договорът с английския национален отбор, който следва да изтече точно след Евро 2016. Пред Sky sports мениджърът също посочи и Рос Баркли за един от най-обещаващите играчи, които трябва да се следят на острова. Ходжсън предположи, че може да не води тима на Световната купа през 2018-та година, ако това не е желанието на федерацията.

"Ако ще обсъждаме продължаване на договора, който изтича през лятото, ще трябва сериозно да седна и да говоря с ФА и да разбера какво мислят. Най-важното е да зная, че ме искат. Едно от най-големите ми притеснения е да не стоя на места, където не съм желан, по-добре е това да не става. 

"В момента сме във вълнуващ период с особено много талантливи млади играчи. Много време прекарваме с тези играчи и смятаме, че имат потенциал. Когато дойде време да се разделя с тях, те ще ми липсват. За момента винаги съм имал възможността да работя като мениджър, без прекъсване. Не съм имал време да мисля за време, в което няма да работя, и ако дойде, то ще съм доволен, че съм го избегнал толкова дълго.

За Рос Баркли той сподели:

"Няма съмнение, че той се подобрява постоянно, постоянно възмъжава. Зная, че Роберто Мартинес вярва в него много силно. Той не беше играч, който стартира всеки мач или играч, около който да градиш отбор. Този сезон обаче виждаме нещо съвсем различно. Виждам, че Роберто постоянно го пуска в игра и му дава все повече отговорности. 

"Той се прибира дълбоко и играе навсякъде, дори като втори нападател или зад нападателя, а това е добре за развитието му."

  Сподели
96