Италия и Хърватия отиват на Евро 2016


FUTBOL-TV

Италия и Хърватия отиват на Евро 2016

Италия победи с 2:1 Норвегия в последен мач от квалификационната група Н. По този начин четирикратният световен шампион финишира на първо място с 24 точки, докато скандинавците ще трябва да минат през баражите, за да си осигурят място на Евро 2016 във Франция.

Играчите на Антонио Конте имаха превъзходство по време на целия мач, но изненадващо получиха гол през първото полувреме и дълго време изоставаха в резултата. В 23-ата минута Александър Тетей беше намерен на границата на наказателното поле и отправи страхотен удар, който матира Джанлуиджи Буфон за 1:0 за Норвегия.

С две попадения в последните минути обаче домакините стигнаха до успеха. В 74-ата минута защитата на скандинавците допусна грешка, като подари топката на Флоренци и от близко разстояние нападателят нямаше как да сбърка за 1:1. 10 минути преди края гол на Кандрева беше отменен заради засада, а в 82-ата минута Италия все пак поведе. Флоренци намери Пеле, който с невероятен удар покрай дясната греда оформи крайния резултат.

В същото време Хърватия изстрада директното си класиране на Евро 2016, след като стигнаха до победа с 1:0 като гости на Малта. С гол на Иван Перишич в 25-ата гостите стигнаха до успеха.

  Сподели
113