Блатер: Олекна ми като напуснах ФИФА


И. Ангелов

Блатер: Олекна ми като напуснах ФИФА

Бившият президент на ФИФА, Сеп Блатер заговори, че в подозренията спрямо него по отношение на оставането му начело на организацията няма нищо вярно, като той възнамерява да не се кандидатира сред следващите кандидати за поста начело на футболната организация. 

Блатер спечели за 5-ти път президентското място във ФИФА през месец май преди да обяви, че се оттегля от ролята само 4 дни след това, насред назрелия скандал с хора на високи постове, обвинени в рекет, заговори и корупция. 

От тогава се появи информация, че 79-годишният Блатер може да остане на поста. Wallister Bote цитира:

"Аз не съм се отказал, а по-скоро предлагам моя мандат на извънреден конгрес. Аз не съм кандидат, а избраният президент. Искам да предам ФИФА в добро състояние. Решението да си тръгна определено е освобождаващо. Не само за ФИФА, а и в личен план за мен."

"Аз все още съм президент и имам капацитет да изпълнявам длъжността. ФИФА и футболът от 40 години са най-важната част от живота ми. Така че аз ще използвам всичките си сили и вдъхновение до последния работен ден, за да направлявам кораба към безопасно пристанище."

Блатер призна, че и спонсорите са имали ключова дума в решението му:

"Да напусна бе единствения начин да сваля от напрежението върху ФИФА и моите подчинени, включително напрежението от спонсорите. Исках да премахна ФИФА и себе си от опасното полезрение."

В събрание на 20-ти юли ще бъде насрочена датата за нови избори за позицията на президент на ФИФА.

  Сподели
85