Сампаоли: Мачът с Уругвай ще е като финал за нас


Н. Гавазов

Сампаоли: Мачът с Уругвай ще е като финал за нас

Старши-треньорът на националния отбор на Чили Хорхе Сампаоли в навечерието на четвъртфиналната среща от Копа Америка с Уругвай отбеляза, че важен фактор в двубоя ще е психологията. Освен това, специалистът отбеляза преимуществото на противника на втория етаж. Мачът е тази вечер от 02:30 часа българско време, като победителят ще се изправи на полуфинала срещу спечелилия мача Боливия - Перу.

"Уверен съм, че този мач ще е финал за нас. Двубоят ще е тежък заради качеството на съперника. Ние играем със съперник, който знае как да провежда такива срещи. Това са специални мачове, където е важен психологическият фактор", заяви Сампаоли.

"Знаем как трябва да играем , знаем, че трябва да действаме колективно и знаем, че съперникът ще се постарае да неутрализира нашите силни страни. Неотдавна се срещнахме с тях в Сантяго. Макар и да доминирахме, мачът завърши с поражение. Трябва да се концентрираме и върху играта във въздуха, защото те са специалисти в това. Също така съперникът знае кога да се възползва от това умение. Те се срещаха с отбори с ниски ръстове и винаги вкарваха, защото умеят да играят с глава", добави треньорът.

 

  Сподели
80