Еквадор изхвърли Мексико от Копа Америка


Н. Гавазов

Еквадор изхвърли Мексико от Копа Америка

Националният отбор на Еквадор победи с 2:1 Мексико в последен мач от груповата фаза на Копа Америка и по този начин изхвърли възпитаниците на Мигел Ерера от турнира. И двата тима имаха нужда от победа, за да продължат напред. Успех на мексиканците им гарантираше място в плейофите, а равенството запазваше шансовете на "ацтеките". Еквадорците, които загубиха първите два мача, дори победата не им гарантираше игра в четвъртфиналите, тъй като хората на Густаво Кинтерос ще трябва да чакат резултатите в останалите групи, за да разберат кой от третите отбори ще е с най-лоши показатели.

Еквадор захвана инициативата от самото начало и можеше да открие резултата още във втората минута. Първото положение за мексиканците дойде чак в 24-та минута, но Вуосо бе неточен. Три минути по-късно Боланос подаде дълга топка към Валенсия, Веленсуела блокира удара на Енера, но рикоширалата топка удобно отскочи в Боланос, който от няколко метра намери празната врата.

Еквадор продължи да играе интересно и в 57-та минута увеличи преимуществото си. Медина загуби топката в своята половина, Боланос подаде към наказателното поле и Валенсия лице в лице с вратаря направи 2:0.

Мексико заигра по-активно и в 63-та минута се стигна до спорна дузпа за нарушение на Акилер срещу Медина. Раул Хименес от "бялата точка" направи 2:1.

До края на мача мексиканците, които останаха без своя треньор, не направиха нищо, а еквадорците създадоха още три опасни положения след контраатаки, които бяха пропилени.

Последният съдийски сигнал означаваше трето място за Еквадор и отпадане на Мексико от турнира.

 

  Сподели
99