Перу би Венецуела и окончателно замъгли ситуацията в групата


Н. Гавазов

Перу би Венецуела и окончателно замъгли ситуацията в групата

Перу победи Венецуела с 1:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Копа Америка и по този начин ситуацията в квартета, където са още отборите на Колумбия и Бразилия, стана много интересна - всички участници в групата имат равен брой точки.

Срещата започна равностойно, с малко по-голямо владение на топката от страна на перуанците, но с по-опасни действия от страна на венецуелците в завършващата фаза на атаките. От футболна гледна точка не се случи нищо интересно през първото полувреме. 22-та на терена се бореха, действаха живо и ентусиазирано, но вратарите скучаеха.

15 минути преди края венецуелците останаха с човек по-малко, след като Аморебиета игра грубо и получи директен червен картон. Още до почивката треньорския щаб на Венецуела извърши тактическа смяна.

В началото на второто полувреме дойдоха първите положения в мача. Писаро с стреля с глава, но топката премина над гредата. По-късно Хереро от "втория етаж" отново стрела нависоко. Перуанците повече владееха топката, но венецуелците грамотно се бранеха, не оставяйки никакви свободни зони на "инките".

По това, как се развиваше мачът, въпросът бе само в това, дали перуанците ще вкарат гол. И развръзката дойде в 71-та минута, когато Ринкон изпрати топката в наказателното поле, а там защитник в опит да я изчисти я изпрати на крака на опитния Писаро, който се възползва от подаръка и в крайна сметка опъна мрежата зад Барой.

Венецуелците хвърлиха всички сили, за да спасят равенството, но това бе трудно с човек по-малко. Освен това перуанците се върнаха назад, за да бранят резултата и насищайки зоната пред наказателното и поле, усложниха живота на противниковите нападатели.

При този резултат завърши срещата. Венецуела пропусна да стане първия участник в полуфиналите на Копа Америка, а преди последния кръг никой от групата не е сигурен, че може да излезе от нея.

 

  Сподели
96