Чили и Боливия ще правят късни сметки


FUTBOL-TV

 Чили и Боливия ще правят късни сметки

Чили - Боливия
Стадион: "Естадио Насионал", Сантияго
Дата: 20.06.2015 г.
Час: 02:30
Съдия: Андрес Куня (Уругвай)


Домакинът Чили направи драматично 3:3 във втория си мач от група "А" на Копа Америка срещу Мексико. В него "Ла Роха" на два пъти изоставаше в резултата, като в началото на втората част играчите на Хорхе Сампаоли дори направиха пълен обрат, но впоследствие инкасираха трети гол във вратата си. С най-голяма заслуга за ремито бе Артуро Видал. Атакуващият халф на Ювентус бе автор на две от попаденията, а едно добави Едуардо Варгас. През седмицата обаче Видал си навлече гнева на треньорския щаб и на немалка част от феновете, след като играчът катастрофира след употреба на алкохол, като за щастие се отърва невредим. Въпреки това се очаква "осмицата" на "Ла Роха" да започне титуляр за своята родина. Чили е водач в групата с актив от 4 точки и по-добра голова разлика спрямо настоящия опонент.

Соченият първоначално за аутсайдер в групата тим на Боливия продължи с добрите изяви. След като в първия си двубой "зелените" направиха 0:0 със състава на Мексико, в последния си мач играчите на Маурисио Сория изхвърлиха репрезентацията на Еквадор от надпреварата. Боливия победи с 3:2, като на полувремето "ел верде" водеха с 3:0, но през втората част допуснаха две попадения във вратата си, които обаче не костваха победата. Така Боливия заема 2-ро място в група "А" преди последния кръг с актив от 4 точки.

Любопитното в случая е, че и Чили, и Боливия могат да си направят сметка преди двубоя помежду им, който по програма е след този на Мексико. Ако "ацтеките" запишат победа, и то по-изразителна над отпадналия тим на Еквадор, то тогава Боливия ще трябва на всяка цена да не играе за равенство, тъй като участието на отбора за следващата фаза ще е под въпрос. Същото обаче важи и за Чили, които все пак са в по-изгодна позиция заради по-добрата си голова разлика.

Прогноза: Чили - Боливия 2:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
253