Левандовски: Това бе странен мач


Н. Гавазов

Левандовски: Това бе странен мач

Нападателят на националния отбор на Полша Роберт Левандовски сподели впечатленията си от срещата с Грузия от квалификационния турнир за класиране за финалите на Евро 2016. Както е известно, поляците победиха съперника си с 4:0, а нападателят оформи хеттрик, който е втори най-бърз в историята на турнира.

"Това бе странен мач. Имахме толкова много положения за гол през първото полувреме. Ако бях вкарал до почивката, щяхме по-рано да снемем всички въпросителни. Не ни провървя през първото полувреме, но в това се състои прелестта във футбола - понякога всичко ти върви, а понякога не. Важното е да не се предаваме. Постигнах своето благодарение на търпението. Все пак вкарах първия гол, а след това продължих в този дух", заяви Левандовски.

"Ние и нашите фенове трябваше да чакаме това до последните минути. Случи се нещо невероятно. Рядко може да се види подобно нещо. Разбира се, това е най-бързият хеттрик в кариерата ми. Вероятно е и най-бърз в историята. Хубаво е, че вкарах тези голове. Но искам да подчертая, че целият отбор свърши голяма работа сега. Всички се биха до края, а това даде резултат", каза още нападателят.

Както е известно, първият гол за поляците падна едва в 62-та минута. Истинската развръзка се случи между 89-та и 93-та минута, когато Левандовски вкара три гола.

Рекордът за най-бърз хеттрик принадлежи на Ариф Адем от Турция, който през 1999 година за три минути отбеляза три гола срещу Северна Ирландия.

 

  Сподели
94