Парагвай препъна Аржентина на старта на Копа Америка


FUTBOL-TV

Парагвай препъна Аржентина на старта на Копа Америка

Аржентина стартира участието си на турнира Копа Америка с равенство. Лео Меси и комопания изпусна два гола аванс и още една дузина положения в двубой завършил - 2:2 срещу Парагвай в мач от група "В“ на надпреварата, който се игра в Ла Серена на стадион "Ла Портада“.

Може да се каже, че аржентинците надиграха своя съперник, но не успяха да се поздравят с трите точки. След половин час игра Лионел Меси пресира Ричард Ортис и Мигел Самудио, като по този начин ги принуди да сбъркат. Самудио върна топката назад, но на практика подари кълбото на Серхио Агуеро, който премина вратаря Антони Силва и вкара в опразнената врата за 1:0.

Съдията Уилмар Ролдан свири дузпа за Аржентина в 35-та минута. Лионел Меси пусна извеждащ пас към Анхел Ди Мария в наказателното поле на Парагвай, а той бе фаулиран от Мигел Самудио. Меси реализира наказателния удар в 36-та минута.

Парагвай върна интригата в мача в 60-та минута, когато Нелсон Валдес с чудесно изпълнение от далечно разстояние разстреля Серхио Ромеро и намали - 1:2.

Парагвай успя да изравни резултата в 90-та минута, когато Нестор Ортигоса центрира от фаул в наказателното поле на Аржентина, където Пауло да Силва свали с глава към Лукас Бариос, който с мощен удар изпрати топката във вратата на Серхио Ромеро.

  Сподели
139