Хеттрик на Роналдо носи победата над Армения


FUTBOL-TV

Хеттрик на Роналдо носи победата над Армения

Португалия постигна трудна победа над Армения в квалификационен двубой от Група I за Евро 2016. Кристиано Роналдо и компания се наложиха с 3:2 на стадиона в Ереван. Голмайсторът на Реал Мадрид наниза и трите гола за успеха. Иначе отборът на Португалия завърши двубоя с човек по-малко, след като Тиаго получи два жълти картона и напусна игра преди края на мача.

Така, Португалия е на върха в групата с актив от 12 точки. Армения е на последното с една.

Резултатът в двубоя в Ереван бе открит в 14-ата минута. Маркос Пицели изпълни пряк свободен удар от сериозна дистанция. В 29-ата минута Жоао Моутиньо бе фаулиран в наказателното поле от Хенрих Мхитарян, а Роналдо бе точен от бялата точка - 1:1.

След почивката CR7 се възползва от груба грешка в защитата на домакините и пред погледа на вратаря прати топката покрай него за 2:1. Малко след това Кристиано с много силен удар от дистанция оформи хеттрика си. Крайното 3:2 оформи Мкоян в 72-ата минута.

Роналдо пък вкара своя трети хеттрик за Португалия и продължава да пише история. Кристиано е голмайстор номер едно на родината си с 55 гола, 20 от тях за европейски квалификации.

  Сподели
119