Турция и България няма да се победят


FUTBOL-TV

Турция и България няма да се победят

Турция - България
Стадион: "Реджеб Ердоган", Истанбул
Дата: 08.06.2015г.
Час: 20:45
Съдия:


България гостува на Турция в приятелска среща, която ще се проведе в Истанбул. Селекционерите на двата тима със сигурност ще правят експерименти и ще пробват различни схеми на игра. Особено през второто полувреме се очаква да има доста промени и в двата стартови състава, с цел да се даде шанс за изява на повече състезатели. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - Х.

Пред Ивайло Петев отново има доста проблеми. Като се започне от вратарския пост и се стигне до нападението, бившият треньор на Лудогорец бе принуден през седмицата да прави един куп промени. Контузията на Ники Михайлов ще даде шанс на доскорошния резервен вратар на Левски - Пламен Илиев. Тигъра премина в румънския Ботошани с надеждата, че ще получава повече шанс за изява, тъй като в Левски бе изместен от титулярното място от Боян Йоргачевич.

Освен Михайлов, аут за този мач е и неговият основен конкурент за титулярното място - Футболист №1 на България за 2014 година Владислав Стоянов. Според запознати Стоянов планира операция на коляното и това е причината да не получи повиквателна. Това означава, че под рамките на вратата ще стартира Божидар Митрев, който направи добър сезон с Локомотив София. След 30 минути игра той вероятно ще бъде заменен от Макенджиев, а след още 30 в игра ще се появи и Пламен Илиев.

По-лошата новина за Петев е, че няма да може да разчита на Георги Миланов. Футболистът на ЦСКА Москва ще се подложи на операция в Мюнхен, за което от руския клуб информираха Българския футболен съюз с официално писмо. Миланов бе заменен от Христо Златински. Димитър Рангелов също има здравословни проблеми и на негово място бе повикан Андрей Гълъбинов. Най-вероятно последният ще води атаката на отбора, подпомаган от новото попълнение на Спартак Москва - Ивелин Попов, който ще действа от по-задни позиции. Другият вариант е таран да бъде Мицански.

Дебют с националната фланелка ще направи Атанас Зехиров. Юношата на ЦСКА прави силен сезон с Берое и това е причината да получи повиквателна. Той обаче едва ли ще започне от първата минута. Защитата на "лъвовете" ще представлява - Йордан Минев, Георги Терзиев, Николай Бодуров и Иван Бандаловски. В халфовата линия ще се подвизават капитанът Светльо Дяков и Влади Гаджев. По крилата ще действат Станислав Манолев и Александър Тонев.

"Притеснения нямам, лагера да мине добре, футболистите трябва да разберат, че трябва да играят на 100 %. Националната кауза е над всичко. Определил съм кой да изпълнява дузпите и фауловете, дано имаме повече ситуации. За да вкарват нападателите трябва да има повече ситуации пред противниковата врата. Трябва да рискуваме и малко повече в атака", заяви Ивайло Петев.

Селекционерът на турския национален отбор Фатих Терим обяви група от 27 футболисти, като четирима от тях са пълни дебютанти. Двама от дебютантите в състава са вратарите Али Вурал от Ескишехирспор и Хайрула Мерт Акюз от втородивизионния Аданаспор. Другите пълни новобранци са защитникът на Бурсаспор Емре Ташдемир и крилото на Галатасарай Ясин Йозтекин.

Най-вероятно е на вратата да стартира Волкан Бабаджан. В защита ще се разчита на двама от Фенербахе - Гьокхан Гьонул и Хасан Али Калдъръм и двама от Галатасарай - Хакан Балта и Семих Кая. В полузащитната линия южните съседи разчитат на звездни имена като Арда Туран от Атлетико Мадрид и Хакан Чалханоглу от Байер Леверкузен. За останалите две места ще спорят Селчук Инан и Ясин Йозтекин (двамата от Галатасарай), Алпер Потук и Мехмет Топал (двамата от Фенербахче), Волкан Шен и Йозан Туфан (двамата от Бурсаспор), Гьокхан Тьоре, Огюзхан Йозакуп и Олджай Шахан (и тримата от Бешикташ). В нападение ще действат Мевлют Ердинч от Сент Етиен, подпомаган от Бурак Йълмаз.


ПРОГНОЗА: ТУРЦИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Турция:

13 октомври Латвия - Турция 1:1 (Квалификация за Евро 2016)
12 ноември Турция - Бразилия 0:4 (Приятелска среща)
16 ноември Турция - Казахстан 3:1 (Квалификация за Евро 2016)
28 март Холандия - Турция 1:1 (Квалификация за Евро 2016)
31 март Люксембург - Турция 1:2 (Приятелска среща)

България:

10 октомври България - Хърватия 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
13 октомври Норвегия - България 2:1 (Квалификация за Евро 2016)
16 ноември България - Малта 1:1 (Квалификация за Евро 2016)
07 февруари Румъния - България 0:0 (Приятелска среща)
28 март България - Италия 2:2 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

Турция - България

16 срещи
4 победи за Турция
6 равенства
6 победи за България
Голова Разлика: 28:21 за България

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190