Вадят Черна гора от квалификациите за Евро 2016?


Н. Гавазов

Вадят Черна гора от квалификациите за Евро 2016?

Националният отбор на Черна гора рискува да бъде изваден от квалификациите за Евро 2016, а също така да проведе домашните си мачове от квалификационния турнир за класиране за финалите на Мондиал 2018 на стадион извън страната. Както е известно, двубоят в Подгорица между Черна гора и Русия бе преустановен още в първата минута, след като вратарят на гостите Игор Акинфеев бе ударен с бомбичка.

Главният рефер Денис Айтекин от Германия реши да прекрати мача, докато страстите се успокоят, и изведе отново двата тима на терена след 35-минутно прекъсване, като Акинфеев бе закаран незабавно в болница. Според местните медии, лично президентът на УЕФА Мишел Платини е разговарял с ръководителите на двата отбора и ги е помолил да се завърнат на терена - според правилата на УЕФА, ако руснаците са отказали да доиграят мача, те са щели да получат техническа победа с 3:0.

В 66-ата минута Русия стигна до дузпа, която обаче бе пропусната от Роман Широков. Неточният изстрел на Широков доведе до сблъсъци между футболистите на двата тима, както и проблеми по трибуните на стадиона в Подгорица. Малко преди това пък защитникът на "Сборная" Дмитрий Комбарев бе ударен с предмет, което накара Айтекин да обяви окончателно прекратяване на срещата.

Сега националният отбор на Черна гора е заплашен с изваждане от квалификациите за Евро 2016.

 

  Сподели
152