Тунис може да не бъде допуснат до следващото издание на КАН


Н. Гавазов

Тунис може да не бъде допуснат до следващото издание на КАН

Националният отбор на Тунис може сурово да бъде наказан за инцидента в мача от четвъртфиналите на Купата на африканските нации (КАН). Както е известно, арабите загубиха от Екваториална Гвинея с 2:1. Тунис водеше в резултата, когато срещу тях бе отсъдена спорна дузпа. Домакините вкараха, а в допълнителното време изтръгнаха и победата, а с нея и класиране за полуфиналите на турнира.

След последния съдийски сигнал играчите и треньорите на националния отбор на Тунис нападнаха главния съдия в мача Раджиндрапарсад Сичурн. Полицията обаче се намеси и спаси злощастния рефер, който след това бе дисквалифициран за шест месеца.

Конфликтът обаче се е пренесъл в тунела и помещенията под трибуните, където играчите атакували помещенията на реферите. В същото време главата на Футболната федерация на Тунис Вади Жари напусна организационния комитет на турнира.

От Конфедерацията на африканския футбол поискаха извинение от представителите на Тунис. Срокът е петък, а според източници, ако това не бъде направен, националният отбор на арабската държава ще бъде лишен от участие в следващото издание на Купата на Африка.

 

  Сподели
104