Сборная ще свали Австрия от първото място


FUTBOL-TV

Сборная ще свали Австрия от първото място

Австрия - Русия
Стадион: "Ернст Хапел", Виена
Дата: 15.11.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

В събота вечер ще се изиграе може би най-интересния мач от настоящия кръг в група "G" на евроквалификациите. На стадион "Ернст Хапел" във Виена водачът във временното класиране Австрия е домакин на сочения за фаворит тим на Русия.

Австрийците започнаха много уверено квалификационния цикъл за финалите във Франция. След първите три мача играчите на Марсел Колер записаха две победи и едно равенство, и с актив от 7 точки алпийската държава е едноличен водач в групата. Австрия започна с равенство 1:1 като домакин на другия определян за фаворит състав - този на Швеция. След това последваха и двата успеха до момента. Първо Австрия успя да се справи трудно с 2:1 при визитата си на Молдова, а няколко дни по-късно австрийците победиха и Черна гора с 1:0. Безспорно най-голямата липса ще е Давид Алаба. Защитникът на Байерн Мюнхен претърпя операция, след като получи частично разкъсване на коленни връзки на левия крак и травма в менискуса в двубоя срещу Рома в Шампионска лига. Очаква се 22-годишният тъмнокож футболист да се възстановява до януари.

Русия не започна похода към Франция по начина, който мнозина очакваха. Наставникът на "сборная" Фабио Капело е подложен на сериозни критики още от лятото, когато неговите възпитаници отпаднаха най-безславно още в групите на Световното за сметка на Алжир. Колебливото представяне на руснаците продължи и настоящия квалификационен цикъл. "Сборная" победи аутсайдера Лихтенщайн с 4:0 в първия си мач, но след това записа две равенства от по 1:1 срещу Швеция, което не бе чака такава изненада, колкото това от последния мач на тима и то у дома срещу Молдова. Именно ремитата не позволиха на Русия да оглави класирането в групата, като селекцията на Фабио Капело е на 2-ро място с две точки по-малко зад Австрия. Ако обаче руснаците победят във Виена, ще успеят да се наредят най-отгоре на колоната.

Отборите на Австрия и Русия са се изправяли два пъти един срещу друг след разпада на СССР, като "сборная" имат победа и равенство над своя опонент.

Прогноза: Австрия - Русия 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Австрия:

30 май Австрия - Исландия 1:1 (Приятелска среща)
03 юни Чехия - Австрия 1:2 (Приятелска среща)
08 септември Австрия - Швеция 1:1 (Квалификация за Евро 2016)
09 октомври Молдова - Австрия 1:2 (Квалификация за Евро 2016)
12 октомври Австрия - Черна гора 1:0 (Квалификация за Евро 20016)

Русия:

26 юни Алжир - Русия 1:1 (СП 2014, Група Н)
03 септември Русия - Азербайджан 4:0 (Приятелска среща)
08 септември Русия - Лихтенщайн 4:0 (Квалификация за Евро 2016)
09 октомври Швеция - Русия 1:1 (Квалификация за Евро 2016)
12 октомври Русия - Молдова 1:1 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

Австрия - Русия

2 срещи
0 победи за Австрия
1 равенство
1 победа за Русия
Голова Разлика: 3:0 за Русия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
309