Безредици прекратиха Сърбия - Албания (видео)


Н. Гавазов

Безредици прекратиха Сърбия - Албания (видео)

Срещата между Сърбия и Албания от квалификациите за класиране за финалите на Евро 2016, бе прекъсната в 41-та минута след скандал между двата отбора. В 41-та минута над стадион "Партизан" в Белград се появи малък безпилотен самолет, от който висеше знамето на Албания. Футболистите на Сърбия се опитаха да стигнат до знамето, като това се отдаде на Стефан Митрович, който успя да хване флага и да го свали.

След това няколко футболисти на Албания тръгнаха към Митрович в опит да вземат знамето. На терена стана хаос. Съдията Мартин Аткинсън прекъсна веднага срещата и двата отбора се прибраха в съблекалните. Местни фенове пък нахлуха на терена и нападнаха албанските футболисти, докато те тичаха към тунела.

Босненският журналист Саша Ибрул пък съобщи, че феновете са скандирали "Владимир Путин", а Ник Аймс от The Guardina твърди, че щабовете и играчите на двата отбора са се сбили, след като албанският футболист Мергин Маврай се опитал да измъкне знамето от Митрович.

Според сръбски източници, официалните лица са обявили, че мачът ще бъде подновен, но при нов инцидент срещата ще бъде прекратена. В този момент играчите на двата отбора все още се намират в помещенията под трибуните.

 

 

  Сподели
122