Турция - Чехия: Домакините ще запишат още едно поражение


Н. Гавазов

Турция - Чехия: Домакините ще запишат още едно поражение

Турция - Чехия
Стадион: "Шюкри Сарачоглу", Истанбул
Дата: 10.10.2014г.
Час: 21:45
Съдия:


Турция посреща Чехия в мач от втория кръг на квалификационния турнир за класиране за финалите на Евро 2016, като този двубой трябва да даде отговор на два въпроса: задълбочава ли се кризата в южната ни съседка и ставаме ли свидетели на възраждането на чехите.

Двата отбора стартираха по различен начин кампаниите си. Турците претърпяха тежка загуба при гостуването си на Исландия, където Топрак остави съотборниците си с човек по-малко след червения картон, но преди това домакините вече бяха повели в резултата и контролираха събитията на терена. С три гола пасив и 0 точки Турция е последна в групата.

Чехия започна с изненадваща и волева победа като домакин срещу Холандия. Дочкал откри резултата в средата на първото полувреме, малко след почивката Де Врий изравни, но в първата минута на допълнителното време Пилар постави на колене полуфиналиста от Мондиал 2014. В този мач направи впечатление тактическата дисциплина на чехите и добрата организация в защита.

Домакините влизат в мача с огромни кадрови проблеми. Заради различни травми в лазарета са Каан Айхан, Емер Топрак, Хакан Чалханоглу, Волкан Демириел, Бурак Йълмаз и Мустафа Пектемек. Това принуди Фатих Терим екстремно да извика Мерт Гюнол,Хамит Алтинтоп и нападателите Адем Бюйюк и Мухамет Демир. По-рано в списъка се оказаха дебютантите Юмит Курт и Гюрай Вурал.

Последната среща между Турция и Чехия бе през миналия февруари в Маниса, където южните ни съседи загубиха с 2:0, а иначе, на финалите на Евро 2008 двата тима изиграха един от най-нервните и оспорвани двубои на турнира, в който турците направиха пълен обрат и от 0:2 доведоха нещата до 3:2.

Сега ситуацията е много различна. Чехите изглеждат по-подготвени и организирани, освен това отборът е с добро самочувствие след успеха срещу Холандия, така че колективът на Петер Върба е фаворит в мача. Това се подсилва и от факта, че домакините влизат в двубоя с шестима контузени, а Топрак е наказан. Коефициентите на водещите световни букмейкъри предвиждат равностоен двубой, с леко предимство на турците, но този път няма да се съгласим с тях, като допълнителен стимул да се доверим на гостите е чудесният коефициент за тяхна победа. Рискът си заслужава.

Прогноза: Турция - Чехия 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Турция:

25 май Ирландия - Турция 1:2 (Приятелска среща)
30 май Хондурас - Турция 0:2 (Приятелска среща)
01 юни САЩ - Турция 2:1 (Приятелска среща)
03 септември Дания - Турция 1:2 (Приятелска среща)
09 септември Исландия - Турция 3:0 (Квалификация за Евро 2016)

Чехия:

05 март Чехия - Норвегия 2:2 (Приятелска среща)
21 май Финландия - Чехия 2:2 (Приятелска среща)
03 юни Чехия - Австрия 1:2 (Приятелска среща)
03 септември Чехия - САЩ 0:1 (Приятелска среща)
09 септември Чехия - Холандия 2:1 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

Турция - Чехия

7 срещи
2 победи за Турция
1 равенство
4 победи за Чехия
Голова Разлика: 18:8 за Чехия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
124