България ще вземе само точка при гостуването си в Баку


FUTBOL-TV

България ще вземе само точка при гостуването си в Баку

Азербайджан - България
Стадион: "Баксел Арена", Баку
Дата: 09.09.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Алон Йефет (Израел)


България гостува на Азербайджан в първи двубой от груповата фаза на квалификациите за Евро 2016. И двата отбора не се намират в много добра форма, но изглежда, че с леко предимство е тимът на Любо Пенев. Факторът домакинство обаче може да изиграе своята роля и за това прогнозата на Futbol-tv е за знак Х.

През седмицата Азербайджан записа разгромната загуба от Русия с 0:4 в контрола, която се игра в Химки. След този мач селекционерът на Азербайджан Берти Фогтс  заяви, че до срещата с България на 9 септември ще коригира грешките, които е видял.

"Направихме много грешки. Хубавото е, че ги видяхме преди важния мач с България. Основните ни проблеми бяха в защита. Продължавам да вярвам в моя отбор. Пък и като домакини играем по-добре. Целта ни е класиране на финалите на Евро 2016", заяви Териера. Той призна, че е използвал експериментален състав и ще излезе със съвсем друг срещу България. "Мачове като този срещу Русия са нужни за провеждането на експерименти. За съжаление не видях това, което исках. Но ако това беше официален мач, щяхте да видите друг състав и друг футбол в наше изпълнение. Пак повтарям: готови сме да се борим за излизане от групите", каза Фогтс.

Оказа се, че селекционерът на Азербайджан е определил на 90% състава, който ще излезе срещу България в утрешната среща в Баку. Немецът увери, че отборът ще бъде напълно концентриран.

"Отборът ни е в състояние да победи България. Трябва да бъдем подготвени да проведем мача утре без грешки. Мислим само за победа. Никакви експерименти няма да има във вторник, тъй като това е мач от квалификационния цикъл. Имам три големи въпроса, съставът съм го определил на 90%", обясни Фогтс.

Наставникът на "трикольорите" Любослав Пенев няма да може да разчита на двама от основните си играчи за предстоящия двубой. Дни преди срещата контузия получи капитанът на тима Ивелин Попов. С травми са още защитниците Иван Иванов и Йордан Минев, като те двамата със сигурност пропускат мача. Под въпрос е и Емил Гъргоров, който също лекува лека травма.

Пенев има доста въпросителни, като едва в часовете преди срещата ще реши титулярният състав. На този етап се знае със сигурност, че Бодуров ще изведе тима с капитанската лента, а останалите сигурни титуляри са бившите му съотборници от Литекс - Георги Миланов и Симеон Славчев, както и вратарят Владо Стоянов.

"Да не забравяме, че не сме световна сила и всеки тим може да ни окаже съпротива. Но нашата цел е победа във всеки мач. Аз съм максималист и не се задоволявам с второто място. Сега ще се опитаме да постигнем това, което изпуснахме в миналите квалификации. Азербайджан са домакини и в никакъв случай няма да ни бъде лесно. Разузнали сме ги добре. Полагаме много усилия, за да сме запознати с всички съперници", каза Любо Пенев преди тази среща.


ПРОГНОЗА: АЗЕРБАЙДЖАН - БЪЛГАРИЯ 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Азербайджан:

19 ноември Киргистан - Азербайджан 0:0 (Приятелска среща)
05 март Азербайджан - Филипини 1:0 (Приятелска среща)
28 май САЩ - Азербайджан 2:0 (Приятелска среща)
20 август Азербайджан - Узбекистан 0:0 (Приятелска среща)
03 септември Русия - Азербайджан 4:0 (Приятелска среща)

България:

10 септември Малта - България 1:2 (Квалификация за СП 2014)
11 октомври Армения - България 2:1 (Квалификация за СП 2014)
15 октомври България - Чехия 0:1 (Квалификация за СП 2014)
05 март България - Беларус 2:1 (Приятелска среща)
23 май България - Канада 1:1 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Азербайджан - България
1 среща
0 победи за Азербайджан
1 равенство
0 победи за България
Голова Разлика: 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
219