Балак: Отслабваме, заради неправилно използване на играчите


Н. Гавазов

Балак: Отслабваме, заради неправилно използване на играчите

Бившият капитан на националния отбор на Германия Михаел Балак призова сегашния наставник на Бундестима Йоахим Льов да върне Филип Лам на десния фланг на отбраната.

"Продължавам да считам, че мястото на Филип е на десния фланг на отбраната. На тази позиция той е много по-полезен Той е играл там в продължение на много години, там направи име и се превърна в звезда от световна класа. Защо да се лишаваме от такъв футболист, за когото целият свят ни завижда? Само отслабваме, заради неправилното използване на футболистите. Льов трябва да вземе мъдри решения относно оставащите мачове в турнира. Лам трябва да играе отдясно, а в центъра да пусне Швайни, Кроос или Кедира", заяви Балак.

"Изненадан съм и от критиките по адрес на Йозил. Той продължава да бъде необикновено важен играч за Германия. Месут все още не провежда добре турнира, но мисля, че голът му във вратата на Алжир ще му даде повече увереност. Другите страни ни завиждат за това, че имаме играчи като Йозил и Гьотце. Смятам за правилно, че Льов пддържа Месут и всички останали наши играчи", каза още бившият национал.

 

  Сподели
129