Дузпи пратиха Коста Рика на 1/4-финалите (видео)


FUTBOL-TV

Дузпи пратиха Коста Рика на 1/4-финалите (видео)

Коста Рика победи Гърция след изпълнения на дузпи в 1/8-финален двубой от Мондиал 2014.

В редовното двата тима не успяха да се победят, завършвайки при резултат - 1:1. Първото полувреме не бе особено интересно, като единственото по-интересно положение бе в 37-ата минута, когато Салпингидис получи добър пас в предни позиции, но вратарят Навас успя да избие с крак след удар от пет метра.

След почивката паднаха двете попадения. В 52-ата минута Брайън Руис откри резултата с много точен нисък удар от около 20 метра, като при тази ситуация вратарят Карнезис не помръдна. Само три минути по-късно Василис Торосидис игра с игра в наказателното поле и това трябваше да бъде дузпа за Коста Рика, но съдията подмина положението.

В 66-ата минута Оскар Дуарте получи втори жълт картон за остър фаул в краката на Хосе Холебас. Така по този начин Коста Рика остана с човек по-малко, от което се възползваха гърците.

Южните ни съседи потърсиха гола, който бе факт чак в края на редовното време. Сократис Папастатопулос бе точен - 1:1, след като Гекас стреля, вратарят изби и при добавката Сократис не сгреши и прати мача в продължения. При тях двата отбора заиграха атакуващо и не липсваха положения и пред двете врати, но в крайна сметка до нов гол така и не се стигна.

Така се стигна до изпълнения на дузпи. Кeлсо Борхес бе точен, а същото стори и Костас Митроглу. Брайън Руис реализира от бялата точка, а след това направи и Христодулопулос. Джанкарло Гонсалес също вкара своята дузпа, а примерът му бе последван от Хосе Холебас. Джоел Кембъл вкара нов гол, а след него Теофанис Гекас не успя да преодолее Кейлор Навас. Уманя вкара важната дузпа за своя тим и прати отбора си на 1/4-финалите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
150