Драма, дузпи и Бразилия отново с успех над Чили (видео)


FUTBOL-TV

Драма, дузпи и Бразилия отново с успех над Чили (видео)

Бразилия победи Чили след изпълнения на дузпи и по този начин продължава напред на Мондиал 2014.

В редовното време двубоят завърши при резултат - 1:1, а в продълженията гол така и не падна и така се стигна до изпълнения на преки свободни удари. Първото полувреме на мача предложи доста бърза игра с атаки и към двете врати. "Златистите" бяха малко по-активни и това даде резултат в 18-ата минута, когато Давид Луис вкара за 1:0. При това положение Неймар центрира от ъглов удар, а в наказателното поле Тиаго Силва отклони с глава към Луис, който на метър пред вратата успя да засече с коляно и да открие резултата, макар да останаха съмнения дали не става дума за автогол.

В 32-ата минута грешка в защитата на Бразилия при едно изпълнение на тъч, доведе до попадение за Чили. Топката стигна в наказателното поле до Санчес, който с прецизен удар я прати в долния десен ъгъл на вратата на Жулио Сезар - 1:1. След почивката двата тима отново не разочароваха зрителите и представиха нови интересни 45 минути.

в 54-ата минута реферът правилно отмени гол на Хълк, тъй като нападателят на "селесао“ бе поел топката с ръка, преди да нанесе точния удар. В 84-ата минута Хълк премина през няколко играчи на противника и стреля силно от 5-6 метра, но Браво спаси.

През двете продължения, играта се разчупи и двата тима се стараеха повече да не допуснат попадение. Все пак играчите на Чили бяха по-активни и пробваха удари от далеч. В 120-ата минута се стигна до силен удар на Пинийя, който разтресе напречната греда на вратата на Сезар, но в крайна сметка до гол не се стигна.

При дузпите Давид Луис бе точен, а веднага след него Пинийя не успя да се разпише. Вилиан също пропусна, а веднага след него и Алексис не успя да вкара, след нова добра намеса на Сезар. Марсело бе точен при третата дузпа на бразилците, а веднага след това Арангис вкара първа дузпа за своя тим. Драмата бе пълна, когато Хълк също пропусна, а след това Диас изравни - 2:2 след четири дузпи. Неймар издържа на напрежението и реализира за "златистите", а Хара нацели гредата и сложи край на надеждите на своя тим.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
237