Сампаоли: Убедени сме, че може да променим хода на историята


Н. Гавазов

Сампаоли: Убедени сме, че може да променим хода на историята

Старши-треньорът на националния отбор на Чили Хорхе Сампаоли се надява, че днешната дата ще стане историческа за чилийския футбол. Както е известно, днес е срещата между Бразилия и Чили от осминафиналите на Световното първенство по футбол - мач, който според мнозина ще бъде спечелен от домакините. Наставникът на "Ла Роха" не споделя това мнение.

"Много ми се иска след тази среща отборът ми да напусне стадиона с чувство на изпълнен дълг, с удоволствие, че е провел исторически мач. В такъв случай, аз ще съм горд не само от резултата, а от това, че съм треньор на такъв отбор. Лошата история? Бразилия е петкратен световен шампион и на никого не е лесно да ги победи. Още повече, че те са си у дома, имат добър треньор и състав. Но ние сме убедени, че може да променим хода на историята", заяви Сампаоли.

"Не се опасвам от съдийството, вълнувам се от моя отбор и от този на съперника. Неймар? Някой от нашите футболисти ще бъде до него, но няма да има персонална опека. Ще се опитаме да го неутрализираме в момента, в който получава топката", каза още наставникът на Чили.

 

  Сподели
91