Министър: Наказанието на Суарес прилича на затвор


Н. Гавазов

Министър: Наказанието на Суарес прилича на затвор

Министърът на спорта и туризма на Уругвай Лилиан Кешишян изрази подкрепата си за нападателя Луис Суарес, който бе отстранен от Световното първенство заради това, че ухапа защитника Джорджи Киелини.

"Смятам, че това наказание е прекалено сурово и необосновано. То прилича повече на затвор. Когато наказваш някого за нещо лошо, трябва да го насочиш в правилния път. Изолация от футбола за четири месеца, забрана да посещава стадиони, тренировки, изгнание от националния отбор... това е първият подобен случай за всички Световни първенства, които сме виждали", заяви Кешишян.

"Разговарях с президента на уругвайската футболна асоциация. Той ми каза, че се е срещнал с Блатер, но единственото, което е чул от него е, че този въпрос се намира под юрисдикцията на дисциплинарния комитет. Това нарушение не повлия на резултата в мача и не предизвика сериозни последствия. Наказанието е много жестоко. Всички сме потресени. Но ние имаме велик отбор, който е т достатъчно висок клас, което ще му позволи добре да играе в съботната среща", добави дамата.

 

  Сподели
102