Марадона: Играчите на Аржентина не помагат на Меси


Н. Гавазов

Марадона: Играчите на Аржентина не помагат на Меси

Легендата на аржентинския футбол Диего Марадона сподели мнението си за проблемите в играта на националния отбор на Аржентина след мача с Нигерия от третия кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол.

"Меси с всеки изминал мач играе по-добре. За него спокойно можеш да кажеш, че е дошъл на турнира с ясното желание да докаже нещо. Ди Мария бе много активен след двата слаби мача. Той бе важно звено в много от атаките на тима. Относно Агуеро, който получи травма, както и за Игуан, не мога нищо да кажа. И това е причина за безпокойство. Меси сега е на върха и вкарва във всеки мач от различни положения. А в същото време съотборниците му са незабележими", заяви Марадона.

"От шест гола на Аржентина, четири са на Меси. Има и автогол, а още един е дело на защитника Рохо. Отборът, който разчита на успех на Световното, има нужда и от други голмайстори. Когато се побеждава, това остава незабелязано. Но на Аржентина не и достига боеспособност в центъра на терена. Нигерийците с лекота пресичаха тази зона и стигаха до наказателното поле, защото усилията на Масчерано и Гаго бяха недостатъчни. Отборът нито един път не се отдръпна дълбоко в отбрана и попадаше под пресата на съперника. Сабеля трябва да помисли над това. На Аржентина и липсва организираност, за да може успешно да допълни това, което Меси прави", заяви Марадона.

 

  Сподели
94