Равенство прати Алжир на исторически 1/8-финал на Мондиал (видео)


FUTBOL-TV

Равенство прати Алжир на исторически 1/8-финал на Мондиал (видео)

Отборите на Алжир и Русия не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1 в последна среща от груповата фаза на Мондиал 2014. Този резултат устройва повече "пустинните лисици", които записват историческо класиране на 1/8-финалите на Световно първенство. Цял мач за Алжир изигра вратарят на родния ЦСКА Райс М'Боли, който се отчете с няколко добри спасявания.

Срещата започна отлично за Сборная. Още в 6-ата минута се стигна до великолепно попадение на Александър Кокорин. Атака по левия фланг завършва с хубаво центриране на Дмитрий Комбаров, а Кокорин с глава направи М'Боли безпомощен.

В 60-ата минута се стигна до така важния гол на Ислам Слимани. Централният нападател на "пустинните лисици" засече с глава центриране от фаул на Ясин Брахими и по този начин донесе важната точка на своя тим. Вина за гола има и Игор Акинфеев, чието неразчетено излизане позволи на Слимани да стане герой за своя тим.

Така Алжир остава на 2-ро място в групата, непосредствено след Белгия, които завършват групата с пълен актив от 9 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
144