Официално: ФИФА започна дисциплинарно производство срещу Суарес


Н. Гавазов

Официално: ФИФА започна дисциплинарно производство срещу Суарес

Новината, която футболният свят очакваше с нетърпение, вече е факт - тази сутрин ФИФА официално обяви, че е открила дисциплинарно производство срещу нападателя на националния отбор на Уругвай Луис Суарес, който по време на срещата с Италия от третия кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол ухапа защитника на противника Джорджо Киелини.

Суарес и представители на Футболната федерация на Уругвай са поканени днес, 25 юни, на съответното изслушване, което ще започне в 17:00 часа българско време, за да изяснят своята позиция и ако е необходимо да представят документални доказателства.

Съгласно член 77 от дисциплинарния кодекс на ФИФА, Международната организация има право да наложи сериозни наказания на участници в инцидент, който не е влязъл в протокола от мача, но по който има показания на заинтересовани лица и свидетели, включително доказателства на основата на аудио и видео записи.

Както е известно, главният съдия в мача Марко Родригес не забеляза епизода и не наказа нападателя на Ливърпул. По-рано в своята кариера Суарес ухапа защитника на Челси Бранислав Иванович и играча на ПСВ Оман Бакал.

Съгласно дисциплинарния регламент на ФИФА, най-суровото наказание за играча е дисквалификация от 24 мача или две години.

 

  Сподели
123