Джерард: Не сме силни, нуждаем се от помощ


Н. Гавазов

Джерард: Не сме силни, нуждаем се от помощ

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард, коментирайки неуспешното представяне на националния отбор на Англия, отбеляза, че високите заплати и многото легионери във Висшата лига, пречат на развитието на английския футбол.

"За тези, които искат пари, слава и всичко това, което се случва заедно с футбола, това оказва неблагоприятен ефект. Ако имате правилно възприятие за света, характер, ако всичко правите правилно и упорито работите, то в крайна сметка може да достигнете своя максимум. На нас не ни достигат такива играчи. Сега не сме силни. Нуждаем се от помощ. Едва ли кръгът играчи, които могат да бъдат избрани за участие в националния отбор, може да бъде по-ограничен, отколкото е сега. Трябва да намерим баланс между желанието да имаме най-добрия шампионат в света и възможността да избираме футболисти за националния отбор", заяви Джерард.

Средната заплата във Висшата лига на Англия през сезон 2012/13 е 31 000 паунда на седмица. През миналия сезон английските футболисти проведоха в шампионата само 32% игрово време. За сравнение, испанците записаха в Примера 59% игрово време, а немците в Бундеслигата - 50%.

 

  Сподели
101